Bemutatkozásunk

A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága a gyógytornász-fizioterapeuta szakma egyetlen hazai reprezentánsaként a Magyarországon dolgozó és tanuló gyógytornászokat tömörítő szakmai szervezet, mely 1989-ben Magyar Gyógytornászok Társasága néven alakult meg. A Társaság alapító elnöke Gardi Zsuzsa (1934-2009).

A Társaság legfőbb célja:

  • a magyar gyógytornász-fizioterapeuták szakmai ismereteinek elmélyítése, lépést tartva az orvostudomány és az egészségtudomány hazai és nemzetközi eredményeivel,
  • egységes vizsgálati sémák, kezelési elvek és módszerek kialakítása, bevezetése és elterjesztése hazánk egész területén,
  • a nemzetközi gyakorlatban elfogadott és elterjedt fizioterápiás vizsgálati és kezelési módszerek megismertetése, valamint a Magyarországon eredményesen alkalmazott fizioterápiás eljárások és módszerek bemutatása
  • a fizioterápia, gyógytorna megismertetése a hazai orvostársadalommal, más szakmák képviselőivel és az érdeklődő szakmán kívüliekkel

7 régióban működnek szervezeteink, melyek feladata az adott területen dolgozó gyógytornászok szakmai tevékenységének, tudományos munkájának segítése, továbbképzések szervezése, valamint a Társaság Alapszabályában foglalt célok megvalósítása.
Céljaink elérése érdekében munkacsoportokat működtetünk, melyek az egyes klinikai szakterületeken dolgozó gyógytornászokat fogják össze.

Társaságunk a Gyógytornászok Világszövetsége – World Physiotherapy  (WPT) – illetve a WPT  Európai Régiójának rendes tagja.  A Gyógytornászok Világszövetsége tagszervezeteinek száma 122 és a világ több mint 670 000 gyógytornászát képviseli.

A Gyógytornászok Világszövetségének célkitűzései:

A globális egészségügyi ellátás javítása, a gyógytorna-fizioterápia oktatásának és klinikai tevékenységének magas színvonalon való működtetése. A Világszövetség támogatja a kommunikációt és információcserét a Világszövetség régiói és tagszervezetei között, valamint együttműködik a nemzeti és nemzetközi, kormányzati és nem kormányzati szervekkel, beleértve a WHO-t is – így képviselve a fizioterápiát nemzetközileg –  https://world.physio/

Összefoglalva munkásságunkat az alapító elnök szavait idézzük:

“…És most szeretnék visszautalni örökségünkre. Holisztikus szemléletű tornarendszert örököltünk. Az elmúlt évtizedek alatt hozzátettük mindazt a többletet, amely az önálló, szuverén szakmai tevékenységhez kell. A magyar gyógytornász-fizioterapeuta képessé vált társadalmi színtereken dolgozni. El tudja dönteni, mi tartozik hatáskörébe, mikor és hová kell küldenie a hozzá fordulót és ezzel meg tud felelni a harmadik évezred elvárásának. Véleményem szerint szakmai házunk szilárd, biztos alapra épült, erősek a falai és várhatóan sok-sok generációnak ad majd otthont.

Örülök, hogy ebben az épületben egy építő kő lehettem. “ Gardi Zsuzsa

Gyertek, Ti is tartozzatok ehhez a szakmai házhoz, hisz tudjátok, a Társaság Értetek van, Rólatok szól!

Vezetőség

Friedrichné Nagy Andrea

alelnök

Balogh Ildikó

elnök

Zaletnyik Zita

alelnök

Schiller-Csányi Luca

főtitkár

Kapin Marianna

oktatásszervező

Régiók

Regionális Koordinátor

Kapin Marianna - marianna.kapin@gyogytornaszok.hu

A Régióhoz tartozó megyék: Heves megye, Nógrád megye, Pest megye

Regionális Koordinátor

Fancsaliné Garai Gabriella - fancsaline.garai@gmail.com

A Régióhoz tartozó megyék: Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Regionális Koordinátor

Patkós Erika - dalmaanyuja@gmail.com

A Régióhoz tartozó megyék: Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye, Békés megye

Regionális Koordinátor

Dávid Zsuzsanna - davidzsuzsa73@gmail.com

Budapest központtal

Regionális Koordinátor

A Régióhoz tartozó megyék: Komárom-Esztergom megye, Fejér megye, Veszprém megye

Regionális Koordinátor

Vaspöri-Laki Andrea - andrea.laki81@gmail.com

A Régióhoz tartozó megyék: Vas megye, Győr-Moson-Sopron megye, Zala megye

Regionális Koordinátor

Takács Gyula

A régióhoz tartozó megyék: Somogy megye, Baranya megye, Tolna megye

Bizottságok

Vezető

Nagy Zoltán

Tagok

Kissné Kormos Gitta, Szabó Angéla

Elsődleges feladata: a Társaság gazdálkodásának, pénzügyeinek ellenőrzése.

Vezető

Csűrös Éva - csuroseva@gmail.com

Tagok

Dr. Finta Regina, Dr. habil. Hock Márta, Dr. Juhász Eleonóra, Kiss-Bálványossy Eszter, Dr. Molics Bálint, Stréda Ágnes, Dr. Veres-Balajti Ilona

Feladata: a Társaság folyóiratának gondozása, a beérkezett cikkek, előadások, módszertani levelek lektorálása, vagy arról való gondoskodás.

Vezető

Rigó Attiláné - kati.rigo@gmail.com

Tagok

Jeneiné Barkóczi Erzsébet, Takácsné Salamon Katalin

Feladatai: az Etikai kódex elvei megvalósításának figyelemmel kísérése, az Etikai kódex hatálya alá tartozó ügyekben az eljárás lefolytatása.

Vezető

Benkovics Edit

Tagok

Dr, Császár Gabriella, Egyed Márta, Friedrichné Nagy Andrea, Dr. Hock Márta, Dr. Mayer Ágnes, Máhli Zsuzsanna, Monek Bernadett, Schmidtka-Várnagy Anna, Dr. Veres-Balajti Ilona,

Feladata: a tudományos kutatómunka szervezése, a munkacsoportok támogatása, a Szakmai Kollégiummal történő szoros együttműködés. Tanfolyamok szakmai színvonalának megítélése, ajánlások készítése.

Vezető

Rónyai Edit

Tagok

Dr. Horváth Mónika, Dr. Mayer Ágnes, Dr. Veres-Balajti Ilona, Egyed Márta, Gombosné Papp Judit, Gréci Viktória, Rochlitz Ildikó, Tóthné Steinhausz Viktória, Szilágyiné Lakatos Tünde, Urbán Andrea
Zatrok Csaba

Jelen Bizottság ad hoc módon jött létre.
Feladata: kapcsolatot tartson fenn szakmai és civil szervezetekkel, elsősorban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával, a Mozgásterápia, fizioterápia szakfelügyelettel és az újonnan megalakult Mozgásterápia, fizioterápia Szakmai Kollégium tanácsadó szerveként működjön.

Vezető

Rochlitz Ildikó - ildiko@rochlitz.hu

Tagok

Szendrő Gabriella, Székely Réka

Feladata: a külföldi társaságokkal, szervezetekkel való kapcsolattartás. Kapcsolattartás a külföldön dolgozó magyar gyógytornászokkal. Nemzetközi tanfolyamok, tanulmányutak szervezése, kongresszusok figyelése és közzététele a honlapon. Nemzetközi irányelvek kikérése.

Hogyan lehetsz tagunk?

A tagdíj összege rendes tagoknak a 2024-es évben is változatlanul 10 000 Ft/ év, mely a befizetéstől számított 1 évig érvényes (például április 15-én történt befizetés esetén a következő év március hónap végéig lesz érvényes a tagság).

 

AKI MÉG NEM REGISZTRÁLT HONLAPUNKON, KÉREM TEGYE MEG: https://gyogytornaszok.hu/fiokom/profil-szerkesztes/ 

 

A tagdíj befizetése 2024-ben is átutalással a Társaság UniCredit Banknál vezetett számlaszámára – 10918001-00000062-61040005 -, személyes befizetéssel a Társaság irodájában – 1088 Budapest, Vas u. 17. (513-as szoba) -, vagy postai rózsaszín csekk feladásával (ez utóbbinak feladási díja van) történik.

Amennyiben az utalás külföldről történik: IBAN HU96 10918001-00000062-61040005
Devizautalásnál a banki költségeket minden esetben a megbízó vállalja.

UTALÁSNÁL A KÖZLEMÉNY ROVATBAN MINDENKÉPPEN TÜNTESD FEL ÉDESANYÁD NEVÉT ÉS/VAGY A SZÜLETÉSI IDŐDET!

Kedvezmények:

  • Nyugdíjas tagdíj: 3 000 Ft / év
  • Ifjúsági Tagozat részére (BSc képzésben): 3 000 Ft / év, a diploma megszerzését követő első év végéig
  • Egyéb szakdolgozói tagdíj: 6 000 Ft/év
    (Egyéb szakdolgozói tag lehet a hazánkban dolgozó szakirányú OKJ végzettséggel rendelkező, a fizioterápia területén tevékenykedő szakember (masszőr, gyógymasszőr, sportmasszőr, fizikoterápiás asszisztens, fizioterápiás asszisztens, fizioterápiás szakasszisztens), vagy a magyarországi képzéssel ekvivalens, honosított szakképzéssel rendelkező szakember, aki magyar állampolgárságú, vagy a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik.)

A tagság előnyei:
• nemzetközi tagság a Gyógytornászok Világszövetsége és a Gyógytornászok Világszövetsége Európai Régiója felé
• az MGYFT és együttműködő partnerei rendezvényein kedvezményes vagy ingyenes regisztráció (kongresszus, tanfolyam, szakmai nap, stb.)
• a Fizioterápia online szakmai laphoz való hozzáférés
• az MGYFT saját termékeinek kedvezményes beszerzése
• tagsági kártyával elérhető kedvezmények – www.bercode.com
• aktuális információk elektronikus hírlevél formájában
• MGYFT által kiírt pályázatokon való részvételi lehetőség
• állásajánlatok elérése
• jelszóval védett tartalmak elérése a honlapon
• kutatásban, felmérésben való részvételi lehetőség
• nemzetközi tanulmányútra történő delegálás

Amennyiben bármilyen adatodban (név, lakcím, e-mail cím, telefonszám,  munkahely stb.) változás történik, kérjük, a honlapra belépve a profilodban jelezd ezt. Minden változásról a rendszer automatikusan értesítést küld felénk, így külön jelzés nem szükséges.