BEVEZETÉS AZ ULTRAHANGOS NYOMONKÖVETÉSBE GYÓGYTORNÁSZOKNAK

Szervező: MGYFT

Helyszín:
Budapest, Hotel Benczúr
2023. 06. 09. 08:30 18:00
2023. 06. 10. 08:00 13:15
Jelentkezési határidő:
2023. 06. 02.
Normál ár:
73 000 Ft
Tagoknak:
60 000 Ft

BEVEZETÉS AZ ULTRAHANGOS NYOMONKÖVETÉSBE GYÓGYTORNÁSZOKNAK

 

kékA nagy érdeklődésre való tekintettel ismételten megrendezzük Társaságunk  új továbbképző programját!

Gyógytornász szakmai körökben egyre elterjedtebb az ultrahangos nyomonkövetés, ahol kollégáink detektálhatják az izmok, inak, illetve egyes hasi szervek állapotát.
Az ultrahangos diagnosztika fejlődésével, a mobil ultrahang lehetőséget ad arra, hogy továbbképzésünk az elméleti ismeretek mellett saját élményű gyakorlattal is rögtön kiegészüljön.

Jelen programunkban az alsó- és a felső végtag ízületeinek és azok járulékos elemeinek vizsgálata mellett tantermi előadásban ismertetésre kerül az ultrahang terminológia. Elméletben és gyakorlatban foglalkozunk a bőr, a bőr alatti zsírszövet, a zsírpadok, izmok, fascia, inak, bőnyék, szalagok, ízületi tok, ízbelhártyák, az ízület egyéb részeivel, nyáktömlők, ínhüvelyek, porc- és csontfelszín, rostos porc, az idegek, nyirokcsomók összehasonlító anatómiai vizsgálata mellett az egyes szövetek saját élményű gyakorlásával.

A dominánsan mozgásszervi nyomonkövetés kiegészül a has és kismedence ultrahangos vizsgálatával, az elülső hasfalon megjelenő rectus diastasis detektálásával, a rekeszizom mozgásának vizsgálati lehetőségeivel, illetve az állkapocs ízület és az azt mozgató izmok nyomonkövetésével.

A tanfolyamon gyógytornász kollégák mellett az előadásokat és a gyakorlatokat a témával foglalkozó neves orvoskollégák vezetik. A tanfolyamon használt ultrahangos eszközökön a BLUEMED közreműködésével és támogatásával gyakorolhatunk.

A tanfolyam tesztvizsgával zárul.

Időpont: 2023. június 9-10.

Jelentkezési határidő: 2023. június 2.

Részvételi díj

MGYFT tagoknak: 60 000 Ft
nem tagoknak: 73 000 Ft

A részvételi díj a pénteki napra tartalmazza az ebédet.

MGYFT tagként történő jelentkezés esetén a tanfolyam ideje alatt is érvényes tagsággal kell rendelkezni!

A tanfolyami résztvevők száma max. 40 fő, a tanfolyami regisztráció jelentkezési és befizetési sorrendben történik!

A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-9676/2023
Pontérték: 20 pont

LETÖLTHETŐ RÉSZLETES PROGRAM

UH-reszletes-program

LEMONDÁSI FELTÉTELEK: a tanfolyami részvétel lemondása írásban történhet a marianna.kapin@gyogytornaszok.hu email-címen. A visszatérítés mértéke a jelentkezési határidőt megelőző lemondás esetén 80%, azt követően nem áll módunkban visszatérítést fizetni. Az utóbbi esetben lehetőség van a befizetett összeget felhasználni másik, az MGYFT által szervezett tanfolyamra az adott évben.