Állkapocsízületi diszfunkciók fizioterápiája

Szervező: MGYFT

Helyszín:
Online elmélet + kontakt gyakorlat
Online elméleti órák
2024. 10. 05. - 2024. 10. 06.
Kontakt gyakorlati órák
2024. 10. 12.
Jelentkezési határidő:
2024. 09. 25.
Normál ár:
112 000 Ft
Tagoknak:
100 000 Ft

ÁLLKAPOCSÍZÜLETI DISZFUNKCIÓK FIZIOTERÁPIÁJA

Érdekel az állkapocsízületi fizioterápia? Szeretnél használható, gyakorlatspecifikus tudást kapni? Akkor jelentkezz kurzusunkra! Minden gyakorlatot és palpációs technikát Rajtad mutatunk be. Részletes, színes, illusztrációkban gazdag jegyzetet biztosítunk, hogy a tananyagot bármikor visszanézhesd. Téged is várunk 20 pontot érő képzésünkre.

A temporomandibuláris ízületet érintő problémák egyre elterjedtebbek. Az elsődleges tünetek a fájdalom és/vagy mozgáskorlátozottság. A fájdalom jellegzetesen a fül körüli területet érinti, de kisugározhat a fogak, a fej és az arc egyes területeire is. Fájdalmassá válhat a beszéd, rágás, ásítás, mely gyakran együtt jár állkapocs ízületi kattogással, krepitációval. A temporomandibuláris ízület diszfunkciójából adódóan kialakulhat fülzúgás, fülcsengés is. A panaszok oka – jelen ismereteink szerint – multifaktoriális, ezért is alkalmazzuk a kórforma meghatározására a temporomandibuláris diszfunkció (TMD) elnevezést. A gnatológia tárgyköre foglalkozik a TMD ellátási lehetőségeivel, ahol a multidiszciplináris team egyik alapvető szakembere a gyógytornász-fizioterapeuta.

Tanfolyamunk bemutatja a TMD okait, típusait, a temporomandibuláris ízület vizsgálatának menetét, a kezelési terv elkészítését, valamint a különböző fizioterápiás eljárások alkalmazhatóságát, indikációit, kontraindikációit. Megismerhetik a TMD-s betegek fogászati, ellátásának menetét, metszéspontjait a fizioterápiával a gnatológiai team tagjainak előadásában. A képzés nagy hangsúlyt fektet az elméleti ismeretek sajátélményű gyakorlására. A kurzus elvégzését követően a hallgató képes lesz a TMD-s páciensek önálló vizsgálatára, differenciáldiagnózis felállítására, fizioterápiás kezelésére, szükség esetén a megfelelő társszakma bevonására.

ÚJ formában hibrid oktatással! Online elméleti + kontakt gyakorlati órák

TANFOLYAMI INFORMÁCIÓK*

Tanfolyam helyszíne:

 • online (zoom) elmélet
 • kontakt gyakorlat Budapesten

Tanfolyamvezetők:

 • Balogh Ildikó
 • Szabó Gabriella
 • Molnár Bernadett

Előadó: Dr. Schmidt Péter

Oktatási anyag:

 • komplett jegyzet (mely a tanfolyam résztvevői számára online kerülnek kiküldésre)

Tanfolyam időpontja:

 • online elmélet: 2024. október 5-6. (szombat-vasárnap)
 • kontakt gyakorlat: 2024. október 12. (szombat)
  A gyakorlat időpontja létszámtól függően egyeseknek módosulhat

Részvételi díj:

 • 112 000 Ft
 • MGYFT tagoknak 100.000 Ft MGYFT tagként történő jelentkezés esetén a tanfolyam ideje alatt is érvényes tagsággal kell rendelkezni.
  Legyél tagunk!

Jelentkezési feltételek: 

 • IV. éves gyógytornászhallgató
 • gyógytornász
 • orvos
 • fogorvos

A tanfolyam minimum 14 fő jelentkezése esetén valósul meg.

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 25.

Tanfolyam pontértéke: 20 pont (orvosoknak pontszerzésre nem jogosít)

Nyilvántartási szám: SZTK-A-16470/2023

*A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet. A lemondás lehetőségével élünk.

LEMONDÁSI FELTÉTELEK: a tanfolyami részvétel lemondása írásban történhet a marianna.kapin@gyogytornaszok.hu email-címen. A visszatérítés mértéke a jelentkezési határidőt megelőző lemondás esetén 80%, azt követően nem áll módunkban visszatérítést fizetni. Az utóbbi esetben lehetőség van a befizetett összeget felhasználni másik, az MGYFT által szervezett tanfolyamra az adott évben.