Vissza a képgalériákhoz

Fizioterápia Világnapja Zalaegerszegen

A gyógytornászok világszervezete 1951 szeptemberében alakult meg, melynek emlékére hazánkban 1998 óta ünnepelik a Fizioterápia Világnapját. Ennek jegyében a Magyar Gyógytornász -Fizioterapeuták Társaságának Nyugat-Dunántúli Régió Zala megyei szervezete és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja közös szervezésében első alkalommal ünnepeltük meg a jeles alkalmat Zalaegerszegen. A rendhagyó szándékkal megrendezésre kerülő szakmai napon a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, a hévízi Szent András Reumakórház és a szintén hévízi Honvéd Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet gyógytornászai mutatták be legújabb kutatási eredményeiket, tapasztalataikat.

Az előadásokban bemutatásra kerültek többek között a Schrott módszer, a Mulligan technika  és a lymphoedema kezelés alapjai, betekintést nyerhettünk a kardiológiai és neurológiai rehabilitáció újdonságaiba, információt kaphattunk a lökéshullám terápia és a függesztőrács hatékonyságáról, valamint elmerültünk a statisztika világában is.

A szakmai napra való igényt és a kollégák lelkesedését jelzi, hogy a több mint 100 főből álló gyógytornász gárda megtöltötte a zalaegerszegi képzési központ nagyelőadó termét. Öröm volt nézni a gyógytornász hallgatók nagy számú képviseletetét és érdeklődését is.

A jó hangulatú, magas színvonalú szakmai nap lebonyolításáért köszönet az előadóknak és a szervezőknek, Császárné Dr. Gombos Gabriella igazgatóhelyettesnek és Vaspöri-Laki Andreának, a régió elnökének.

A régió igyekszik a helyi gyógytornászokat összefogni, képviselni Őket, hozzásegíteni a szakmát egy eredményes, hatékony kommunikációhoz. Fontos lenne minél több kolléga bevonása a társasági életbe, a taglétszám bővítése. A könnyebb kapcsolattartásért és hatékonyabb információáramlásért cél továbbá a minél szélesebb körű megjelenések növelése és a közösségi oldalakon való aktívabb részvétel.

Találkozzunk jövőre is!

Vissza a képgalériákhoz