Vissza a képgalériákhoz

Orvosi rehabilitáció, prevenció és fizioterápia nemzetközi szakkiállítás és kongresszus
Lipcse, 2017. március 16-18.  

 

A kétévente márciusban megrendezésre kerülő “therapie” szakkiállítás középpontjában a terápia, a prevenció és az orvosi rehabilitáció állt. Társaságunkat Egyed Márta elnök és Rochlitz Ildikó a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagja képviselte.

A téma most aktuálisabb volt, mint valaha. A sikeres megelőzés javítja az életminőséget, ezen keresztül jelentősen csökkenthetők az egészségügyi és szociális ellátás költségei. A megelőzésben kiemelkedő szerepet kap a fitness és a sport, a medical wellness, a természet-gyógyászat, bővül a gyógytornászokmasszőrök és gyógyfürdő mesterek szakterülete is, munkájuk felértékelődik.

A 2017. évi   therapie nagyságát jól mutatják a statisztikai számok:
354 kiállító
, több mint 11 országból érkezett 16.100 látogató, a kiállítással párhuzamosan szervezett kongresszus szekcióülésein 3.100 fő vett részt, zömében fizioterapeuták, gyógytormászok, masszőrők, sportterapeuták, fittnessedzők és szakorvosok.

A 2017. évi therapie Leipzig esetében is folytatódott a hagyományos Díszvendég ország koncepció, mely meghívást ebben az évben Hollandia nyerte el.

Vissza a képgalériákhoz