Módosult az EESZT-vel kapcsolatos jogszabály!

EESZT | 2020. 11. 05.

Módosult az EESZT-vel kapcsolatos jogszabály – 39/2016 (XII.21.) EMMI rendelet, melynek kapcsán Zaletnyik Zita alelnök asszony levélben kereste meg az EESZT – helpdesk-jét, és az alábbi választ kapta:

“Magánszolgáltatók esetében, amennyiben az egészségügyi szolgáltató rendelkezik érvényes működési engedéllyel és valamely szervezeti egysége orvosi tevékenység végzésére irányul, úgy csatlakozási és adatszolgáltatási kötelezettségük is fennáll az EESZT-re vonatkozóan és a 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet mellékletei alapján szükséges eleget tenniük adatszolgáltatási kötelezettségüknek a gyógytornával összefüggő ellátásokra vonatkozóan.

Amennyiben az egészségügyi szolgáltató nem rendelkezik orvosi tevékenység végzésére irányuló szervezeti egységgel, úgy nem áll fenn csatlakozási és adatszolgáltatási kötelezettségük az EESZT-re vonatkozóan.

A közfinanszírozott ellátó intézményeknek már 2017.11.01-től csatlakozási és adatszolgáltatási kötelezettségük áll fenn az EESZT-re vonatkozóan, így ezen szolgáltatók esetében a gyógytornászoknak az adatszolgáltatási kötelezettségüknek is eleget szükséges tenniük.“

További segítség és támogatás az alábbi elérhetőségeken kapható: helpdesk.eeszt@aeek.hu +3619201050