Beszámoló – Lenti

beszámoló | 2023. 09. 13.

Szakmai nap a Fizioterápia Világnapja alkalmából Lenti 

A Fizioterápia Világnapját ünnepeltük ismét – a 2019-ben beköszöntött covid járványt követő hosszabb szünet után -, immár ötödik alkalommal.  Az akkreditált szakmai nap helyszínéül az idei évben, Lentiben, a Thermal Hotel Balance szolgált, mely a Balance Medical Centernek, mint egy újonnan megnyílt egészség- és gyógyászati centrumnak ad otthont egy exkluzív környezetben.

A megnyitón Dr. Szolnoki Nikoletta, a Balance Medical Center orvosigazgatója és Papp Judit a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház fizioterápiás osztályvezetője köszöntötte és üdvözölte a jelenlévőket és az eseményt. A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága képviseletében Vaspöri-Laki Andrea, az MGYFT Zala Megyei Szervezet elnöke Gardi Zsuzsa gondolataival nyitotta meg a közel 80 fős rendezvényt, és mindenkinek a saját felelősség-vállalására hívta fel a figyelmet.

 

A szakmai napon idén is a fizioterápia széles tárháza került bemutatásra. A mozgásszervi betegségek korszerű vizsgálatán és kezelésén túl, a bizonyítékon alapuló és az országban is egyedülálló hiperbár oxigénterápia alapelveit ismertették. Pályakezdő és díjazott fiatal kollégák kutatásai által rövid áttekintésre kerültek egyes sportmozgások analizálásához szükséges eszközök, a sportrehabilitációban is alkalmazható módszerek, valamint aktuálisan az iskolatáska viselésének hatáselemzése.

Az elméleti ismereteket nyújtó előadások mellett a terápiás eszközpark bejárására nyílt lehetősége a résztvevőknek. Ilyen formában ismerhették meg közelebbről a klasszikus fürdőgyógyászati és wellness kezelések mellett az innovatív szolgáltatások sorába tartozó antigravitációs futópadot, a krio-szaunát vagy éppen a float-spa-t.

Végezetül a rendezvényt jó hangulatú beszélgetés és vendéglátás zárta.