Találkozó Madridban – Dr. Császár Gabriella beszámolója

beszámoló | 2024. 10. 09.

A Europe Region of World Physiotherapy munkacsoportjai Madridban találkoztak, hogy személyesen is együtt gondolkozzanak a 2024-2026-os ciklus tervein.

Társaságunk delegálásának nyomán Dr. Császár Gabriella  pályázata is sikeresen zárult, így kollégánk bekerült az Education & Research munkacsoportba. Az új tagok – közel 100 nemzetközi pályázatból –  önéletrajzuk, eddigi szakmai életútjuk alapján kerültek beválasztásra. 

Az előző ciklusban a munkacsoport kidolgozta a kezdő szintű képzésekre vonatkozó (nálunk BSc) gyakorlati oktatás irányelveit, a kutatási eredmények ismertségének növelését a klinikai gyakorlatban és tájékoztató dokumentumot állított össze a fizioterápiás kutatás elősegítéséről az európai régióban. A Madridban szervezett közös tanácskozás során az alábbi témákat tűzték ki közösen a következő időszakra részben felülvizsgálat, részben kidolgozás céljából:

  • Innovatív oktatási módszerek a fizioterapeuták oktatásában (kiemelten a digitális technikai lehetőségeket)
  • A gyógytornász szerepe a globális egészségben
  • A bizonyítékok gyakorlati alkalmazása
  • Folyamatos szakmai fejlődés / életre szóló engedély 
  • Minőségbiztosítás a fizioterápiában

A fenti témák további alcsoportokra bontották a munkacsoportot, egy-egy tapasztalt vezetővel az élükön. Gabriella az első és az utolsó témához csatlakozott, jellemzően a munkacsoportok minden tagja két hozzá közel álló témát választott.

 

 

“Nagyon érdekes volt belelátni más országok képviselőinek látásmódjába, rendkívül intenzív és proaktív napokat töltöttünk Madridban. A közös munka első állomása volt ez a találkozó, bízom benne, hogy együtt gondolkodva eredményes időszak áll előttünk!”

Sok szeretettel gratulálunk és sok sikert kívánunk!

A Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága folyamatosan beszámol az Education & Research munkacsoport munkájáról a következő időszakban.