“A krónikus kismedencei fájdalom kezelése nőkben” Továbbképzés

felhívás | 2024. 10. 03.

A krónikus kismedencei fájdalom kezelése nőkben

A krónikus kismedencei fájdalom a lakosság 8-25%-át érintő betegség. Magyarországon a páciensek jelentős része soha nem jut el a diagnózisig, a kezelésben részesülőknek akár 70-80%-a soha nem éri el a fájdalommentességet. Pedig a krónikus fájdalom kezelésének lehetőségei az elmúlt évtizedekben hatalmasat fejlődtek, mára a betegség eredete feltárható és a fájdalom-mentes élet elérhető szinte minden esetben.

 A krónikus kismedencei fájdalom diagnosztizálása számos esetben több szakorvos összehangolt munkájának eredménye, nőgyógyász, urológus, proctológus, orthopédus, radiológus, sebész, fájdalom terapeuta, pszichológus, és pszichiáter vizsgálatára/szakvéleményére is szükség lehet. A multidiszciplináris kezelés és integratív megközelítés fontossága hangsúlyosan jelenik meg a különféle krónikus fájdalom kezelési iránymutatásokban.

A tanfolyam létrehozásában aktív szerepet vállaló előadók és gyakorlatvezetők olyan, hosszú évek, évtizedek óta krónikus fájdalommal, illetve krónikus kismedencei fájdalommal foglalkozó szakemberek, akik a megmutatják a diagnózishoz vetető utat, ezen túl a fájdalom-mentes élet eléréséhez szükséges terápiás program összeállításának folyamatát, és megismertetnek számos nem vagy kevéssé ismert terápiás beavatkozással, amelyek jelentős részét gyógytornászok is végezhetik.

A tanfolyam során a résztvevők a bemutatott diagnosztikus és terápiás eljárásokat testközelből nézhetik meg, és vállalják, hogy az egyes vizsgálati és terápiás módszereket önmagukon és egymáson gyakorolják, beleértve a medencefenék vaginális vizsgálatát és kezelését.

Helyszín: 1126 Budapest, Királyhágó u. 2. fsz. 1. (ProctoMed Központ)

Időpont:                             

Távoktatás (online): 2024.10.24-11.10.

Az online tananyag október 24-étől 14 napon keresztül érhető el a résztvevők számára. Az online tananyag áttekintése, megnézése feltétele a gyakorlaton való részvételnek. Teljesítése kb. 5 órát vesz igénybe, de tetszés szerint többször is megnézhető, meghallgatható.

Jelenléti, gyakorlati napok: 2024.11.09-10. (szombat-vasárnap)

Előadók:

  • Budai Erika – FIPP, intenzív terápiás szakorvos, fájdalomterapeuta, Magyarországi Fájdalom Társaság elnöke
  • Balogh Zsuzsanna – gyógytornász, manuálterapeuta
  • Pácsa Szilvia – szülész-nőgyógyász szakorvos, biofeedback és dry needling szakértő
  • Szabó Zsuzsa – klinikai szakpszichológus
  • Träger Márton – EDPM, intenzív terápiás szakorvos, fájdalomterapeuta

A gyakorlatokat vezeti:

  • Balogh Zsuzsanna – gyógytornász, manuálterapeuta
  • Pácsa Szilvia – szülész-nőgyógyász szakorvos, biofeedback és dry needling szakértő

Ár: 135.000 Ft

Akkreditáció: SE-SZTOK/2024.II./00272  – 40 pont (szakorvosok, fizioterapeuták, klinikai szakpszichológusok részére)

Jelentkezési határidő: 2024.11.01.

Jelentkezés:                    

Az oftex.hu oldalon

https://oftex.hu/project_o/actual_prg/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=85844&tableid=0&retcode=tanflist

VAGY

a szervező weboldalán

https://www.neurofeedbackakademia.hu/kismedencei-biofeedback/a-kronikus-kismedencei-fajdalom-kezelese-nokben/