Vállalkozó gyógytornászok COVID 19 védőoltása

COVID-19 tájékoztató | 2021. 01. 08.

Kedves Vállalkozó Kollégák!

A COVID 19 védőoltás oltási rendjében első lépcsőben az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a védőoltást. A rendelkezés nem zárja ki a nem közfinanszírozott egészségügyi vállalkozókat.

„A Covid-19 vakcinával történő oltás a TAJ-számmal rendelkező 18 év feletti állampolgárokat érinti, akik az elmúlt 6 hónapban nem igazolódott a Covid-19 fertőzés (függetlenül attól, hogy volt-e tünetekkel járó megbetegedés). Tehát, aki a tavaszi hullámban átesett a fertőzésen oltható.”

“Egészségügyi dolgozó: minden egészségügyi tevékenységet végző természetes személy, aki egészségügyi tevékenység végzésére jogosító szakképesítéssel rendelkezik, vagy aki nem rendelkezik szakképesítéssel, de közreműködik a szakképesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozók által ellátandó feladatokban”

Az oltásra a legközelebbi oltóponton érdemes jelentkezni, időpont egyeztetés után mindenki megkaphatja a védőoltást. Jelenleg az oltópontok terheltségétől függ, hogy mikor kerül egy adott személyre sor. Természetesen az egészségügyi dolgozók közül is priortitást élveznek azok, akik Covid betegekkel dolgoznak, valamint a közfinanszírozott egészségügyi ellátásban nagy számú beteget látnak el. De egyetlen magánpraxisban dolgozó sincs kizárva az első lépcsőben történő oltásból.

Bíztatok mindenkit, hogy keresse meg az illetékes oltópontot és jelentkezzen be oltásra. Jelenleg a Pfizer oltóanyaggal oltanak, de hamarosan megérkezik egy nagyobb mennyiségű Moderna oltóanyag is Magyarországra!

Üdvözlettel:

Rochlitz Ildikó
MGYFT Vállalkozó gyógytornászok munkacsoport vezetője