Új együttműködési megállapodás

együttműködés | 2020. 10. 28.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága (MGYFT). A partnerség célja a fogyatékosok sportjának megerősítése, fejlesztése.

Az aláírási ceremóniával egybekötött megbeszélésen az MPB képviseletében Szabó László elnök, Urr Anita főtitkár és Grezner Mónika, egészségügyi referens, az MGYFT részéről Balogh Ildikó elnök, Dr. Mayer Ágnes, a Sportfizioterápiás Munkacsoport vezetője és Szendrő Gabriella, a társaság Nemzetközi Bizottságának tagja vett részt. A megállapodás célkitűzése a fogyatékosok sportja, valamint a paralimpiai mozgalom eszméinek megszilárdítása, illetve fejlesztése. A felek ezzel a partnerséggel a paralimpiai mozgalom ismertségét szeretnék növelni, főleg a fiatalabb generáció körében. A két szervezet így szeretne hozzájárulni az esélyegyenlőség, az integráció és az inklúzió feltételeinek megteremtéséhez.

A szervezetek, első közös munkájukban, Szendrő Gabriella kezdeményezését valósítják meg. A parasportolók mozgásszervi fájdalmainak megelőzését célzó program Szabó László szerint nemcsak a hazai parasportolók felkészülését, mindennapi életét fogja segíteni, hanem erősíteni fogja az MPB nemzetközi pozícióját is.