PTE ETK TDK Szombathelyen

tájékoztatás | 2022. 05. 20.

XXVIII. Tudományos Diákköri Konferencia
Szombathelyen ismét együtt az ETK család

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Tudományos Diákköri Konferenciája immár 28. alkalommal, 2022. május 6-7. között került megrendezésre a PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ szervezésében az AGORA Művelődési és Sportházban. A két év pandémia miatt online módon szervezett konferenciák után újra élőben, egy közösséget alkotva ismét együtt lehetett az ETK család.

A Tudományos Diákkör csaknem 350 résztvevőjét az ünnepélyes megnyitón dr. Tóth László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, prof. dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánja, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Bokányi Adrienn, Szombathely MJV tanácsnoka, Karamánné dr. habil. Pakai Annamária, a Kar Szombathelyi Képzési Központjának igazgatója, valamint Bende Judit, a Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte. Az ünnepség végén prof. dr. Figler Mária professor emerita, tudományos és minőségbiztosítási dékáni megbízott, TDK-elnök nyitotta meg a konferenciát.

A konferencia első napján leendő mentőtisztek, ápolók, gyógytornászok, dietetikusok, védőnők, népegészségügyi ellenőrök, orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikusok, egészségfejlesztők, rekreáció szervezők, csecsemő- és kisgyermeknevelők, egészségügyi szervezők, szülésznők, egészségügyi menedzserek és oktatóik részvételével, 17 szekcióban 184 hallgatói előadás hangzott el.

Kiemelendő, hogy az idei évben is két nemzetközi szekcióban (Nursing section, Health sciences section) 24 angol nyelvű tudományos előadás is bemutatásra került, valamint a konferencia palettáját tovább színezte, hogy az elmúlt évek hagyományaihoz híven középiskolás diákok is lehetőséget kaptak, hogy tudományos munkájukat zsűri előtt prezentálják.

Az előadások absztraktjai az alábbi linken olvashatók:
http://etk.pte.hu/public/upload/files/tdk/konferenciak/20220506/XXVIII-TDK-AbsztraktKotet.pdf

A XXVIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia második napján Tudományos ülés keretében prof. dr. Ács Pongrác köszöntő szavai után dr. Stánitz Éva PhD, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatójának „COV(ID)ŐK” és Király Gábor 108-szoros válogatott labdarugókapus „Pozitív szemlélet és megújulás” című előadásai hangzottak el.

A konferencia zárásaként prof. dr. Figler Mária TDK elnök elismerően beszélt a konferencián elhangzott előadások színvonaláról, a konzulensek elismerést érdemlő segítő támogatásáról, a szervezők áldozatos munkájáról, majd ezt követően az eredményhirdetésre került sor.

Minden szekcióban egy I., II. és III. helyezés került kiosztásra, melyek nyertesei részt vehetnek a 2023-ben Budapesten megrendezésre kerülő XXXVI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

A XXVIII. Kari TDK Helyezettek, különdíjak, elismerések az alábbi linken olvasható:
https://etk.pte.hu/public/upload/files/XXVIIITDK_Helyezettek_2022.pdf

Különböző társaságok, szervezetek, cégek, valamint a Hallgatói Önkormányzat elismerő jutalmai mellett a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága elismerései is átadásra kerültek.

Az elismerésben részesült hallgató:
Palkovics Eszter
Zalaegerszeg – ápolás és betegellátás – gyógytornász IV. évfolyam, nappali munkarend
PERZISZTÁLÓ REFLEXEK FELMÉRÉSE ÉS MOTOROS FEJLESZTÉS ÓVODÁSOK KÖRÉBEN
Témavezető: Beleznai Viktória

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!