Lovasterapeuta és lovasterápiás segítő képzések

Szervező: Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány

Helyszín:
2151 Fót, Vörösmarty tér 2.
2022. 10. 17. - 2024. 10. 31.
Jelentkezési határidő:
2022. 09. 01.
Normál ár:
600 000 Ft

A képzés célja, hogy a  8/2021. (XI. 30.) MK rendelet 16. §-ban felsorolt valamely végzettséggel rendelkező résztvevő olyan lovasterapeuta képzést kapjon, amelynek birtokában sikerrel alkalmazhatja a hippoterápia módszereit a sérült és a fogyatékos személyek rehabilitációjában, fejlesztésében, terápiájában, és amelynek révén jogosulttá válik az R. 11/A. § (1) és (2) be-kezdésében meghatározott lovasterapeutaként történő működésre. A továbbképzés célja a lovasterápia (ezen belül a hippoterápia) beépítése a mozgásukban akadályozott gyermekek/fiatalok/felnőttek fejlesztésének folyamatába, annak érdekében, hogy az sajátos módszereivel és speciálisan felkészített szakemberei révén segítse a sérült személyek képességeinek fejlesztését és rehabilitációját.

A lovasterapeuta-hippoterapeuta képzést sikeresen befejező résztvevők a mozgásukban akadályozott gyermekek/fiatalok/felnőttek mozgásfejlesztését, terápiáját végezhetik felhasználva a lovak mozgásának terápiás hatásait. Az orvos által indikált hippoterápiás kezeléseket biztonsággal elvégzik – a betegvizsgálat, és kezelési terv alapján -, majd értékelik, dokumentálják azt.

A képzésről és a jelentkezés feltételeiről részletes tájékoztatás az alábbi linken található: http://www.lovasterapia.hu/kepzesek