Bevezetés a Biomechanikai-Dinamikus Taping Módszertanába

Helyszín:
Budapest
2022. 05. 07. - 2022. 05. 08.
Jelentkezési határidő:
2022. 04. 30.
Normál ár:
79 200 Ft
Tagoknak:
71 280 Ft

                   

Tisztelt Kollégák!

Ez úton szeretnénk felhívni figyelmüket a „Bevezetés a Biomechanikai-Dinamikus Taping Módszertanába” elnevezésű akkreditált (SZTK-A-53939/2020 – 12 kredit) tanfolyamunkra, melyet a pandémiás helyzet javulásával újra lehetőségünk van megrendezni Budapesten!

A tanfolyam időpontja: 2022. május 7-8. 09:00-18:00

Helyszín: EnerGentle Akadémia Oktatóterme, 1149 Budapest, Jósika u. 14.  

A tanfolyam díja: 79.200 Ft, gyógytornász hallgatóknak 72.000 Ft

Korai regisztráció esetén -10 % kedvezményt biztosítunk az állami betegellátásban és sport-rehabilitációban dolgozó gyógytornászok, orvosok, valamint az MGYFT tagjai számára, így a tanfolyam díja 71.280 Ft-ra, illetve 64.800 Ft-ra csökken, (amely tartalmazza a tananyagot és a gyakorláshoz szükséges tape-ek árát egyaránt). A résztvevők számára a helyszínen további kedvezményes termékvásárlási lehetőséget biztosítunk!

A képzésről két különböző, angol nyelvű oklevelet kapnak a résztvevők, egyrészt a magyarországi akkreditált képzésről (ingyenes), másrészt egy a Dynamic Tape és a Biomechanikai Taping módszerének jogtulajdonosa által kiállított, lajstromszámozott oklevelet, melynek 10 USD költségét közvetlenül a Dynamic Tape Global számlaszámára szüksége elutalni, Az oklevéllel kapcsolatos instrukciókat a képzés előtt e-mailben közli Önökkel a vállalat.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a férőhelyek száma korlátozott, ezért részvételük a tanfolyam díjának befizetésével válik biztosítottá!

Részletfizetési lehetőség két részletben:

1. részlet: 2022.04.30.-ig
2. részlet: a tanfolyam alkalmával a helyszínen

A részvételi szándékot az on-line jelentkezési lap megküldésével és a részvételi díj első részletének díjbekérő levél alapján történő megfizetésével tekintjük véglegesnek. A jelentkezési felületet az alábbi linkre kattintva érhetik el:

Jelentkezési lap kitöltése

A kedvezményes jelentkezés határideje 2022. április 30., mely napig az első részletnek szükséges megérkeznie. A kedvezmény igénybevételéhez az on-line regisztráció során a „Kedvezmény” legördülő ablakban válasszák az „Egyéb kedvezményre vagyok jogosult” lehetőséget.

A Dynamic Tape® gyakorlatilag a kinesiotape technológiai evolúciójának is tekinthető. Nylon és lycra  alapanyagának és különleges fizikai, mechanikai tulajdonságainak, valamint más taping technikáktól teljesen eltérő applikációs módszereinek köszönhetően ez az innovatív, 4-irányban nyújtható, erős elasztikus energiával rendelkező tape képes szignifikáns mértékű mechanikai erőhatást gyakorolni, terhelést elnyelni, tehermentesíteni és stabilizálni vagy gyengült funkciókat, mozgásokat létrehozni anélkül, hogy a mozgáspályát akár csak kis mértékben is korlátozná.

A Dynamic Tape® hatással van:

  • az izmok mechanikai munkájára (mely EMG-vel mérhető, azonnali és szignifikáns mértékű változást jelent az izom aktivitásában)
  • az ízületek helyzetére és mozgására (mely azonnal megfigyelhető, mérhető és a beteg által érzékelhető változás)
  • a fájdalomra (melynek azonnali csökkenéséről számolnak be a betegek)

A fent említett hatások azonban nem a korábbi taping anyagok esetén eddig megszokott neurofiziológiai mechanizmusok (proprioceptív és taktilis ingerek) útján jönnek létre, hanem azon erőhatások csökkentésével vagy megszűntetésével, amelyek az adott képlet fájdalmát vagy egy kóros mozgásminta létrejöttét okozza. Emellett a biomechanikai taping alapanyaga képes létrehozni azokat az erőhatásokat, melyeket az adott képlet a sérülés következtében nem képes produkálni. Alkalmazásával kontrollálható az erők és a terhelés továbbítása annak érdekében, hogy csökkentsük, kioltsuk a kompenzációs mechanizmusokat és a helytelen mozgásmintákat.

A Dynamic Tape® specifikusan arra lett kifejlesztve, hogy erőteljes külső mechanikai támogatást  nyújtson:

  • csökkenti a sérült szövetek munkáját
  • segíti a gyenge izmok működését
  • javítja a mozgásmintákat
  • javítja az ízületi stabilitást
  • megváltoztatja az adott szegmentum helyzetét, ezáltal fokozza az izmok erőkifejtő kapacitását (izom hossz-tenzió kapcsolata) miközben továbbra is lehetővé teszi a teljes mozgástartományt még akkor is, ha komplex, több síkban létrejövő mozgásokat hajtunk végre, pl. amelyek sportolás, munka vagy hétköznapi tevékenységek közben szükségesek.

A Dynamic Tape® egy kiváló minőségű, erős és egyben puha, légáteresztő tapasz, melynek világszerte bizalmat szavaznak a szakemberek a gyermek rehabilitációtól az élsportig. Képzésünkkel szeretnénk megcélozni azokat a kollégákat, akik szakmai ismereteik és analitikus, logikus gondolkodásuk alapján felismerik a Dynamic Tape® nyújtotta újszerű terápiás lehetőségeket és nyitottak arra, hogy későbbi pacienseiket a legújabb technológiák alkalmazásával még magasabb színvonalon lássák el. Tapasztalataink szerint a szakemberek egy része nem ismeri fel a Biomechanikai Taping® és a Kinesiotaping közötti kulcsfontosságú különbségeket, nem hallott még erről, továbbá szkeptikus a termékkel és módszerrel kapcsolatban. „Ez is csak egy újabb tape a sok közül.” – gondolhatják sokan, mi pedig megcáfoljuk ezt. A kineziológiai tape 1970-ben indult el hódító útjára, megszámlálhatatlan gyártó, forgalmazó és képzéssel foglalkozó vállalkozás működik ma már Magyarországon is. 1970-hez képest viszonylag sok év telt el, míg hazánkban is ismert eszközzé vált az utóbbi években, de a termék és alkalmazási módszertana a mai napig változatlan. Mindeközben 2016. december óta már a Biomechanikai Taping®, mint módszertan is védjegyoltalom alatt áll, így kizárólag a Dynamic Tape® rendelkezik ezzel a nemzetközi szakmai körökben is üdvözölt, merőben új szemlélettel, metódussal és a hozzá kapcsolódó képzéssel a taping területén.

Bővebb információ, számos érdekes kezelési technika, esetleírás és szakmai tapasztalat érhető el a Dynamic Tape® honlapjain valamint Facebook oldalain:

http://dynamictape.hu/           https://dynamictape.com/

https://dynamictape.com/education/education-pathways/

https://www.facebook.com/Dynamic-Tape-Hungary-259591047754180/?fref=ts https://www.facebook.com/DynamicTape/?fref=ts

Amennyiben további kérdésük merülne fel a képzéssel kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal!

Csuhai Éva Anett
DE NK Fizioterápiás Tanszék
Egyetemi tanársegéd, gyógytornász, népegészségügyi szakember,
doktorjelölt, valamint a Dynamic Tape magyarországi hivatalos  képviselője és instruktora
+36 70 604 6121
info@dynamictape.hu csuhai.anett@dynamictape.hu