Az obstruktív bronchitis/bronchiolitis és a csecsemőasztma ambuláns kezelése csecsemőkortól kisded korig

Helyszín:
Budaörs
Jelentkezési határidő:
2021. 10. 11.
Normál ár:
75 000 Ft
Tagoknak:
65 000 Ft

Az obstruktív bronchitis/bronchiolitis és a csecsemőasztma ambuláns kezelése csecsemőkortól kisded korig (szabadon választható továbbképzés gyógytornászoknak)

A bronchiolitis-obstruktív bronchitis egy főként virális eredetű (leggyakrabban RSV) alsó légúti infekció, mely enyhe, mérsékelt vagy súlyos formában nehezíti meg a 0-2 éves korosztály és szüleik mindennapjait fennállása során.
A WHO adatai szerint évente 150 millió gyermeket érint szerte a világon, akiknek mintegy 10%-uk hospitalizálódik.
Az obstruktív kórkép köhögéssel, lázzal, hyperventillációval, patológiás légzési mellékzörejekkel jár. A felső- és alsó légúti váladékszaporulat miatt a légzés és a táplálás nehezítetté válik, sőt az egész tünetegyüttes akár kiszáradáshoz is vezethet.

Tanfolyamunk feltárja a fizioterápiás kezelési lehetőségek alkalmazását, azok indikációt és kontraindikációit, hangsúlyt fektet a differenciáldiagnosztikára, továbbá megtanítja a szakembereket komplexen felmérni a csecsemő vagy kisded klinikai állapotát eszközös és manuális vizsgálati módszerekkel, mely segít azt is felismerni, ha esetleg hospitalizációra lenne szükség. A hallgatók megtanulják bevonni a szülőket aktív résztvevőként a betegség menedzsmentjébe.

Magyarországon ezeknek a betegeknek az ambuláns ellátása (otthon vagy rendelőinkben) fizioterápiás szempontból nem megoldott. Ezért várjuk szeretettel minden kolléga jelentkezését a fővárosból és vidékről egyaránt, akik szakemberként vagy akár szülőként érdeklődnek a téma iránt és szívesen részt vennének a kis betegek ellátásában, függetlenül attól, hogy az egészségügy mely szegmensében dolgoznak gyógytornászként.

Az akkreditált továbbképzés nemzetközi elveken alapul, gyógytornászoknak szól, francia nyelven, magyar nyelvre történő szinkronfordítással.
A tanfolyam nyilvántartási száma: SZTK-A-68132/2020, pontértéke: 18 pont.

Oktatók:

Alain Tayabaly (gyógytornász-fizioterapeuta-oszteopata)
Dr Laki István (gyermektüdőgyógyász)

Tanfolyamvezető és fordítás: Prezenszki Balázs (gyógytornász-manuálterapeuta)

Helyszín: 2040 Budaörs Szép utca 27. Red-Med Mozgásszervi Stúdió

Időpont: 2021. október 30-31.

Jelentkezési határidő: 2021 október 11. (korlátozott létszám)

A tanfolyam részvételi díja: 75 000 Ft
MGYFT tagoknak 10 ezer Ft kedvezmény jár.

Jelentkezni lehet:
Prezenszki Balázs
+3630 925 4788
bazsi83@windowslive.com