Vissza a képgalériákhoz

Országos Gyermekrajzpályázat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar 40. jubileumának alkalmából

Élményekben gazdag, felejthetetlen délutánt tölthettek el az Egészségtudományi Karon azok a gyermekek, akik meghívást kaptak a gyermekrajz-kiállítás megnyitójára. Az egyik édesanya a szervezőknek küldött levelében a következőket olvashattuk: „Mirkó számára ez csodálatos nap volt, ahogy ő fejezte ki: szétszakad a szívem a nagy boldogságtól”.

A pályázaton 5-10 éves gyermekek jelentkezhettek az egészségügyi szakdolgozók, azaz gyógytornászok, dietetikusok, védőnők, szülésznők, mentőtisztek, ápolók, népegészségügyi ellenőrök, képalkotó analitikusok, optometristák munkáját ábrázoló alkotásokkal. A kiállítás megnyitójára és a díjátadásra 2015. november 12-én a Kar főépületében került sor, ahol a többszáz beérkezett rajz közül kiválasztott legjobb 40 alkotás szerepelt, ebből 6 rajz a gyógytornász munkáját ábrázolta.

A megnyitót és egy rövid gyermekműsort követően átadásra került az I-III. díj, a kar hallgatóinak és dolgozóinak közönségdíja, illetve a szakmai szervezetek különdíjainak átadása.

  1. helyezést ért el, valamint a közönségdíjat is megkaptaSzatmári Emma(5 éves) alkotása „Gyógytorna a szabadban” címmel.

Társaságunk különdíját Peresztegi Mirkó (7 éves) „A gyógytornász néni segít, hogy mihamarabb gyógyuljon meg a lábam”, valamint Fogarasi Angelika (7 éves) „Apa gyógytornásza” című képe nyerte el, az utóbbit pedig a Hallgatói Önkormányzat is jutalmazott.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége különdíját többek között szintén egy gyógytornászalkotás érdemelte ki, Kádár Cecília Anna (8 éves): „Anya a legjobb gyógytornász” című munkája.

Vissza a képgalériákhoz