NEKROLÓG

gyászjelentés | 2022. 11. 18.

GAÁL ZOLTÁNNÉ ALMÁSI JULIANNA GYÓGYTORNÁSZ

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Gaál Zoltánné, Júlia 2022. október 29-én, alig egy hónappal 87. születésnapja előtt, tragikus hirtelenséggel elhunyt. 1957-ben végzett a Gyógytornászképzőben. Győrbe 1961-ben költözött és ő volt a Győr-Sopron Megyei Kórház első gyógytornásza. A baleseti osztályon kezdett és 2003-ban innen ment el nyugdíjba.
Jellegzetes hangja, hanghordozása már messziről jelezte, hogy itt van: A gyógytornász. A TANÁRNŐ, A Júlia Néni és dolgozik. Határozottan és sok-sok éven keresztül a Baleseti sebészeti osztályon. Ő volt a megyei kórház első gyógytornásza, úttörő munkát végzett. Akkor még nem volt járókeret, egy támlás szék helyettesítette, a famankókat pedig a gyógytornász vitte az asztalos műhelybe méretre vágatni. Júlia szerette a munkáját. Sok fiatal gyógytornász kolléganő mellette kezdte el a kórházi munkát, Júlia néni fáradhatatlan munkabírását megismerve és követve.
A kolléganők visszaemlékezései pontosan tükrözik Júlia néni egyéniségét, munkáját. Ezekkel a szavakkal búcsúzunk tőled Júlia, Júlia Néni!
– „Ő mindannyiunk “Júlia nénije” volt!”
-„Ő volt a kórház első gyógytornásza nemrég beszélgettem vele erről. Sokszor emlegettük, emlékét megőrizzük.”
-„Szerepe van Júliának, hogy gyógytornász lettem, kisnővérként láttam őt dolgozni a bal.seb.osztályon. Nagyon sajnálom! Őszinte részvétem!”
-„Sokan kezdtünk mellette az idők folyamán. A derűje, nyugalma mindig támaszt adott kezdőként. Hiányozni fog.”
-„Drága Júlia! Nyugodj békében! Amikor kezdtem dolgozni, ő volt a “Nagy Öreg Gyógytornász””
-„Mindig csodáltam az aktivitását!”
-„Őszinte részvétem! Mellettem is ott volt mikor kezdő voltam”

A gyógytornászok nevében búcsúzik Rigó Attiláné vezető gyógytornász