BETELT! PK6 – Kismedence fizioterápia

Időpont:
2022. 09. 08.
Helyszín:
Budapest
Ár:
29 000 Ft
Tagoknak:
17 000 Ft
Szervező:
MGYFT


PK6
A kismedence titkai nem csak nőknek és nem csak nőkről:
medencefenék diszfunkciók, kismedencei fájdalom szindrómák fizioterápiás vizsgálata és kezelése

A medencefenék diszfunkcióinak megértéséhez, majd a célzott terápia megválasztásához és megvalósításához elengedhetetlen a kismedence anatómiájának, élettanának átismétlése.
A különböző inkontinenciák közül a terheléses (stressz), a sürgető (urge) és a kevert típus fordul elő leggyakrabban, és ezeket a formákat tudjuk legeredményesebben kezelni fizioterápiás módszerekkel. A kismedencei fájdalom szindrómák különböző tünetekkel jelentkeznek, és súlyosan rontják a páciens életminőségét.
Bármelyik diszfunkció kezelését meg kell előznie egy alapos fizioterápiás állapotfelmérésnek, vizsgálatnak. Gyakorlatban is megtanulják a medencefenék inspekcióját, palpációját valamint eszközös vizsgálatát a résztvevők.
A medencefenék rehabilitációját elméletben majd gyakorlatban is elsajátítjuk. A megéreztetési technikák után felépítjük a komplex gátizom mozgásprogramot.
A medencefenék fájdalomszindrómáinak gyakori jellemzője a hiperszenzitív, hipertóniás gátizom. A terápia során ilyenkor különböző lazítási technikákat, nyújtásokat, tudatos medencefenék relaxációt alkalmazunk. A terápiát kiegészítjük manuális technikákkal és elektroterápiával is.

 

Friedrichné Nagy Andrea
Dél-Budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház,
SE ETK Fizioterápiai Tanszék, Budapest

Friedrichné Nagy Andrea gyógytornász diplomáját 1992-ben szerezte az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. 1999-ben a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem és a Magyar Mozdulatkultúra Egyesület közös posztgraduális képzésén Esztétikus Testképző Kinetológus Oklevelet szerzett. 2006-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar egyetemi képzésén Humánkineziológusként végzett. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszék mestertanára. A Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság vezetőségének tagja, az MGYFT alelnöke.
30 éve foglalkozik szülészeti-nőgyógyászati és urogynekológiai fizioterápiával. „A felnőttkorban előforduló, nem neurogén eredetű vizeletinkontinencia”, valamint a „A stressz inkontinencia fizioterápiás kezelése” Szakmai irányelvek társszerzője.
A Dél-budai Centrumkórház Szent-Imre Oktatókórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályán gyógytornászként részt vesz a családközpontú szülésfelkészítésben, nőgyógyászati páciensek kezelésében. Fő szakterülete a női és férfi inkontinenciák komplex fizioterápiája. Utóbbi években a kismedencei fájdalmak rejtelmeivel is foglalkozik.
Rendszeresen részt vesz Urogynekológiai kongresszusokon és továbbképzéseken előadóként és tanulni vágyó résztvevőként is.
2017-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet, 2018-ban a Semmelweis Egyetem Kiváló Oktatója kitüntetést, 2019-ben Az egészségügyi ellátás érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként PRO SANITATE kitüntetést vehetett át.

További információk >>

Részletes program itt letölthető > >

PK6 Kismedence