PK3 – Vállprotézis rehab

Időpont:
2022. 09. 08.
Helyszín:
Budapest
Ár:
29 000 Ft
Tagoknak:
17 000 Ft
Szervező:
MGYFT

PK3 Kell-e félni a vállprotézis rehabilitációjától?  Tévhitek, buktatók és ahogyan mi csináljuk

Kurzusunk során szeretnénk eloszlatni a vállprotézisek rehabilitációjával kapcsolatos félelmeket, melyek tévhitekből és az esetek relatíve kis számából adódnak. A tanfolyam első részében a protézisek fajtáit, a beültetési módokat, valamint az indikációs területeket ismertetjük. Ezt követően megosztjuk a SE Ortopédiai Klinikán szerzett tapasztalatainkat, az általunk alkalmazott kezelési elveket, a nemzetközi ajánlásokat is figyelembe véve. Bemutatjuk a shoulder pacemaker nevű eszközt is, mint a sikeres rehabilitáció egyik kiegészítő elemét. Célunk egy interaktív, gyakorlat orientált továbbképzés megtartása.

Kovács Beáta
Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika, Budapest

Kovács Beáta egészségügyi tanulmányait már 1984-ben, a középiskolában elkezdte, ahol általános ápoló és asszisztensi képesítést szerzett. Ezt követően pár hónapig intenzív terápiás osztályon dolgozott, majd szakrendelőben asszisztensként is gyakorlatot szerzett. Gyógytornászként 1994-ben diplomázott. 25 éve dolgozik a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján, 2016-tól vezető gyógytornászként. Ez idő alatt széleskörű tapasztalatot szerezett a felnőtt ortopédia szinte minden területén. Fontosnak tartja, hogy tudása naprakész legyen a fizioterápia folyamatosan fejlődő világában. Számos tanfolyamot végezett el annak érdekében, hogy egyénre szabottan tudjon segíteni betegei gyógyulásában.
Mindemellett 2001-ben a Fitness Company-nál aerobik edzői minősítést is szerezett, amit több mint egy évtizeden át óraadóként, később az iskola tanáraként, majd 2 évig egy edzőterem szakmai vezetőjeként kamatoztatott.
Az aktív klinikai munkája mellett 20 éve folyamatosan részt vesz a gyógytornászok gyakorlati alapképzésében és államvizsgáztatásában. Rendszeres szervezője, előadója és oktatója számos fizioterápiás továbbképző tanfolyamnak.
Az általa végzett tanfolyamok: Manualterápia, Kinezio-tape, Neurodinamika, Redcord Neurac Training I-II.

Várnagy Anna
Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika, Budapest 

Várnagy Anna első diplomáját biológusként szerezte az ELTE Természettudományi Karán, majd elvégezte a Semmelweis Egyetem gyógytornász-fizioterapeuta szakát. A diploma megszerzése óta a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján dolgozik. Fő célja a felnőttkori ortopédiai betegségek modern, funkcionális szemléletű kezelése. Elsősorban váll-, térd-, és deréktáji fájdalmak kezelésével foglalkozik. A vállízületi rehabilitáció témájában gyakran tart előadásokat és továbbképzéseket. A napi klinikai munka mellett fontos számára a tudományos tevékenység végzése, ennek jegyében rendszeresen  vesz részt, előadóként is, a legkülönbözőbb szakmai fórumokon. Jelenleg egy sportsérülések megelőzésével foglalkozó munkacsoport tagjaként is tevékenykedik.

További információk >>

Részletes program itt letölthető >>

PK3vállprotézis